Политолози направиха любопитни коментари на случващото се в родната политика.Надявам се решението

...
Политолози направиха любопитни коментари на случващото се в родната политика.Надявам се решението
Коментари Харесай

Политолог: Вървим към шести предсрочни избори

Политолози направиха любопитни коментари на протичащото се в родната политика.

" Надявам се решението на ПП-ДБ да няма връзка със обстановката в прокуратурата. Ако тя по подобен метод предопределя протичащото се в Народното събрание, би било доста печално. Пакетът законопроекти, свързани със правосъдната система, са безусловно наложителни. Да не приказваме за неналичието на легитимност на органите с изминал мандат ", заяви политологът проф. Румяна Коларова в предаването " Денят ON AIR ". 

Тя посочи, че нуждата да имаме постоянен кабинет става безалтернативна. Абсолютно належащо е да създадат кабинет, безумно е да няма подобен. Ако не се образува държавно управление, се върви към тип злополука на държавността, сигнализира проф. Коларова.

" Беше ясно, че Българска социалистическа партия няма по какъв начин да се съгласи да поддържа държавно управление на ГЕРБ, те са безспорни антиподи. Ако Нинова прави някакви изказвания, които не са изрично " не ", това е единствено, с цел да има съображение остро да критикува ГЕРБ. ГЕРБ се сътвори като партия, с цел да смъкна Българска социалистическа партия от власт. Не виждам по какъв начин изобщо ще направи коалиция с Българска социалистическа партия ", изясни тя.

Проф. Коларова не счита, че с втория мандат има какъвто и да било късмет за постоянно държавно управление.

Политологът Борислав Ангелов не споделя мнението, че конференцията на Иван Гешев е довела до това да няма държавно управление и до смяна на позицията на някоя партия. 

" Българска социалистическа партия си оповестиха обществено решението и си споделиха претекстовете. На Българска социалистическа партия се споделя едно нещо, след това на другите се споделя друго. Защо Борисов не предложения " Възраждане " да приказва с тях? Вървим към шести предварителни избори ", разяснява Ангелов пред Bulgaria ON AIR и добави, че този път единствено с първия мандат има късмет за държавно управление. 

" Гешев търси ситуационни съдружници, с господин Божков може да се прегърне - всевъзможен вид странни пируети биха били вероятни. Съдебната система е една неуправляема система. Става дума за мрежа от хора, които по никакъв метод не са ръководени и не могат да бъдат управлявани при тази организация. Проблеми има също в съда и в адвокатурата. Вече никой не има вяра, когато прокуратурата повдигне обвиняване, дали това в действителност е обвиняване. Този спор ще раздели прокурорската общественост на две ", сподели още проф. Коларова. 

" Въпросът е дали орган като Висш съдебен съвет, който е с изминал мандат, може да вземе решение за премахване на основния прокурор. Интересно е каква ще бъде ролята на президента Радев, най-после той подписва указа. В съда също има решения, които водят до митинги, в цялата система има проблеми ", съобщи Ангелов, написа novini.bg.

Политологът акцентира, че съществуват доста тежки зависимости в прокуратурата и политиката.  
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР